Книга побед чудеса судьбы истории тимура тамерлан

Тамерлан — ВикипедияНазвание книги: Книга побед чудеса судьбы истории тимура тамерлан
Страниц: 233
Год: 2017
Жанр: Фантастика

Выберите формат:
Выберите формат скачивания:

fb2

308 кб Добавлено: 05-фев-2018 в 12:02
epub

494 кб Добавлено: 05-фев-2018 в 12:02
pdf

1,8 Мб Добавлено: 05-фев-2018 в 12:02
rtf

785 кб Добавлено: 05-фев-2018 в 12:02
txt

561 кб Добавлено: 05-фев-2018 в 12:02
Скачать книгуО книге «Книга побед чудеса судьбы истории тимура тамерлан»

Во текот на 35 години, Тамерлан постојано војувал и презел голем број на походи и кампањи.

Со освојувањата, неговата држава се проширила на запад и северозапад, таа се простирала во близината на Каспиското Море, бреговите на Урал и Волга.

Со походите на југ и југо-запад, тој ја освоил Персија, вклучувајќи ги Багдад, Карбала и северен Ирак.


Во текот на походите, неговите армиии ја разурнале Азија .

Според некои автори, оваа суровост на Тамерлан преставувала стратегија за заплашување и обесхрабрува на неговите непријатели, авторите исто така потенцираат дека неговите масакри биле селективни, односно во текот на крвопролевањата биле поштедени уметниците и архитектите .


Перейти к следующей книге

Комментарии

Оставить отзыв